כל מה שצריך לדעת על מימוש זכויות לאנשים שעובדים בעבודות שוחקות

כל מה שצריך לדעת על מימוש זכויות לאנשים שעובדים בעבודות שוחקות

רבים עובדים קשה לאורך השנים. מעניקים מעצמם עבור המשפחה, מעניקים מעצמם עבור מקום העבודה, מעניקים מעצמם עבור הבטחת הפרנסה, אך בדרך שוכחים לדאוג לעצמם, ועל כן טוב לדעת שגם עבור אנשים שעובדים קשה יש מגוון זכויות שניתן ואף ראוי לנצל. פה ניתן למצוא מידע חשוב עבור גיל פרישה, עבור מימוש פנסיה, עבור היתכנות לדאוג מראש לביטוח סיעודי ואף עבור מימון לימודים שמיועדים נקודתית לעובדים שעוסקים במקצועות שוחקים.

חושבים קדימה – מגנים על העתיד!

מצב סיעודי עשוי להתרחש בגיל צעיר או בגיל מבוגר, עשוי להיגרם עקב תאונה או עקב מחלה, ואף עשוי לקרות בעקבות עבודה קשה או בעקבות סביבת עבודה מסוכנת. מכאן שאם אכן עובדים בעבודה שוחקת, יהיה זה רק חכם לעשות בהקדם ביטוח סיעודי. עם זאת, רבים (רבים מדי) מגלים ברגע האמת שחברת הפוליסה שבה בחרו ברגע מפנה גב, ואם נבחן את הנתונים, נמצא ש1 מכל 3 תביעות פשוט נדחית, ללא בסיס מוצדק. במקרה שכזה אין למהר להרים ידיים, אלא יש להבין כיצד מתנהלים כבר מהשלב הראשון. מידע בנושא באתר Rlaw מציג את כל ההיבטים המקצועיים שעשויים למנוע מחברת הביטוח להעניק בקלות תשובה שלילית. לרשותכם מידע חשוב שעשוי להיות שווה לא מעט כסף.

נהנים מסבסוד לימודים

רבים מהאנשים מתחילים לעבוד בעבודות שוחקות כאשר הם צעירים, אך כאשר השנים מתקדמות, פתאום אותה עבודה שוחקת פחות מתאימה למצב המנטלי והפיזי. עם זאת, רבים לא יודעים אלו אפשרויות אחרות פתוחות בפניהם, ועל כן כה טוב לדעת שעובדים ותיקים שעוסקים במקצועת שוחקים (עובדים בני 50+ שעובדים במצטבר בעבודה שוחקת מעל ל7 שנים, או עובדים בכל גיל שצברו כ20 שנה בתחום שוחק), נמצאים כזכאים ליהנות ממימון לימודים. באופן שכזה ניתן ליהנות מהכנסה בטוחה לצד תחום יותר מתאים מבחינת גיל, ואף להתקדם לעבר משכורות יותר גבוהות. מכאן שאין צורך לשלם, אלא רק לפנות זמן ולהראות נכונות. בין היתר מדובר במגוון הכשרות, בהסבה מקצועית, או רק בשדרוג התפקיד הקיים.

כל מה שצריך לדעת על מימוש זכויות לאנשים שעובדים בעבודות שוחקות

ממשים את הפנסיה באופן אידאלי

שלל אנשים עובדים קשה מתוך מחשבה שהם יגיעו לגיל פנסיה ואז יחדלו מלעבוד ויעשו מה שתמיד חלמו עליו, כל אחד והחלום שלו. עם זאת, חשוב לדעת שבכול הנוגע לפנסיה ניתן לפעול בכמה אופנים. ניתן לקבל פנסיה מגיל 60, מגיל 62 , מגיל 65, ואף אפשר לאחר גיל 70 או תוך כדי העבודה. מכאן שראשית יש להבין שפנסיה מציעה מגוון אפשרויות. על מנת לקבל החלטה מושכלת, חשוב לבחון מהו המצב הכלכלי (הן ברמה האישית והן ברמה המשפחתית), מהו המצב הבריאותי (שלכם ושל בן/ת הזוג), מהי המשמעות מבחינת נטל המס שנוגע לתשלומי הפנסיה, האם צפויים הכנסות שוטפות, האם יש חסכונות בצד, מהו סכום הקצבה החודשית וכדומה. מכאן שאם מבקשים לקבל החלטה כלכלית מותאמת באופן נקודתי, בהחלט רצוי להתייעץ עם יועץ בתחום.

מבקשים לצאת לפנסיה מוקדמת או מאוחרת?

יש אנשים שרק מחכים לצאת לפנסיה, ויש אנשים משעדיפים למשוך עד כמה שניתן לפני שהם עוברים לפרק הבא. מכאן שטוב לדעת שהגיל שבו ניתן לפרוש הוא 67 עבור גברים, ו62 עבור נשים. עם זאת, במקרה ומבקשים להמשיך לעבוד, ניתן פשוט לבקש, כאשר המעסיק מחויב לשקול ברצינות את ההצעה. כמו כן, ניתן לצאת לפנסיה מוקדמת כבר מגיל 60. מכאן שאם עובדים קשה ומחכים לפרק של "אחרי" (אחרי תקופת העבודה), טוב לדעת שניתן לקצר זמנים, אם כי יש לכך משמעויות כלכליות.

נגישות