עובדים מתמודדי נפש בתחום הניקיון? יש לכם זכויות!

אנשים שמתמודדים עם מחלות נפש, הם ממש כמו אנשים שמתמודדים עם מחלה פיזית. גם הם יכולים לנוע משיפור להחמרה. גם הם יכולים להתקשות לנהל חיי שגרה. גם הם עשויים להתקשות להחזיק במקום העבודה. גם הם זקוקים לסיוע רפואי וגם הם נתקלים במגוון קשיים בשלל תחומים. עובדים בתחום הניקיון ובמקביל מתמודדים עם הפרעה נפשית? לרשותכם לא מעט זכויות שנועדו להקל על מצבכם ולהעניק סיכוי שווה לשמור על מהלך חיים כמה שיותר נורמטיבי, כך שרק נותר להכיר בסך הזכויות ולנצלן.

סיוע רב מטעם ביטוח לאומי

מבקשים להשיג סיוע? ביטוח לאומי הוא הכתובת עבורכם. ביטוח לאומי מבקש לסייע לכל מי שמשלם דמי ביטוח לאומי לנהל שגת חיים כמה שיותר תקינה ומלאה. מכאן ממש כפי שיש מתמודדי נפש שנדרשים ליטול תרופה לטיפול בסכיזופרניה כדי לשמר שגרת חיים בריאה, כך יש מתמודדי נפש שנדרשים להשיג תמיכה כספית מטעם ביטוח לאומי, אם כי ראוי לציין שביטוח לאומי מעניק עזרה הרבה יותר מקיפה. מעבר לקצבת נכות שייתכן שבאפשרותכם להשיג, ביטוח לאומי גם עשוי להעניק שירותי שיקום (כגון מציאת דיור מוגן שכולל תמיכה רפואית), מסלולי הכשרה תעסוקתית ואף מגוון זכויות נוספות. אם בתחום הדיור, אם בתחום המיסוי ואם ע"י מגוון הנחות ומימונים.

זכויות בתחום התעסוקה ועוד

ציינו שלל זכויות שעשוית להגיע ופה נעצור לפרט

 

 

  • קצבת נכות כללית – על מנת לקבל קצבת נכות כללית, נדרשים להוכיח (ע"י ועדה רפואית שכוללת פסיכיאטר) שאכן לוקים בנכות נפשית שפוגעת בתפקוד היומי, יש להוכיח מינימום 40% נכות נפשית. כמו כן, הקצבה עשויה להיות זמנית או קבועה.
  • שיקום – נקבע שלוקים בנכות נפשית? הוועדה לשיקום מטעם ביטוח לאומי תדון במגוון זכויות נוספות שמגיעות מטעם מסגרת השיקום. השיקום כולל מענה נרחב וממוקד צורך. כולל סיוע במציאת עבודה, מציאת דיור מותאם (למשל הוסטל ייעודי), הכוונה למסלולי הכשרה תעסוקתיים וכדומה.
  • תעסוקה נתמכת – שירות ייעודי שמסייע למצוא מקומות עבודה בשוק החופשי נקודתית עבור מתמודדי נפש. כמו כן, גם לאחר שנמצא מקום עבודה מתאים, משולבת תמיכה נחוצה, מתוך מטרה לסייע לעובד להתמיד. בין היתר השירות מלמד מגוון מיומנויות חברתיות, ומוודא שהעובדים מודעים לסך הזכויות שעומדות לרשותם. באשר לשכר, לרוב הוא יהיה מינימלי, או שכר מינימום מותאם, עובדה שבין היתר מאפשרת לקבל מענק עבודה. בכל מקרה מתנהלים יחסי עובד מעביד, משמע נכללות שלל זכויות משלימות, כגון פנסיה, ימי מחלה, פיצויי פיטורים וכדומה.
  • זכויות משלימות – כמובן שכל מקרה נבחן לגופו, אך בעיקרון מתמודדי נפש עשויים למצוא שמגיעים להם מגוון הטבות חשובות. הטבות עבור רכישת השכלה (כולל השלמת השכלה, מכינה על תיכונית, התאמת בגרויות וחונכות), דיור, תעסוקה נתמכת, טיפולים רפואיים, מימון אשפוזים, הנחה בתשלומי ארנונה, פטור מתשלומי מס הכנסה, הנחה בבזק, הנחה בתחבורה ציבורית ועוד. מעבר לכך, ייתכן שניתן ליהנות מסבסוד עבור רכישת ציוד ראשוני לקראת מעבר דירה.
  • הטבות משלימות – מעבר למה שציינו, נרחיב שישנן מגוון הטבות צדדיות שמשלימות את העזרה ההיקפית בצורה מיטבית. בין היתר ניתן להצטרף למועדונים חברתיים ייעודיים. קיים מרכז לכישורי חיים עבור גברים, קיים "סאמיט" – מרכז ספורט ייעודי בירושלים, ישנם מגוון שירותים מותאמי צורך עבור הציבור החרדי ועוד.

סיום

כפי שניתן לראות, מתמודדי נפש זוכים למעטפת חמה וצמודה שכוללת ליווי מעשי וחיוני כדי להיות חלק פעיל מחברה עצמאית ויצרנית. עם זאת, כדי לנצל את סך הזכויות שמגיעות, טוב להכיר כתובת מלווה. רק בריאות ובהצלחה!

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות